June 25, 2022

38 thoughts on “Kényszer szülte örökös: Apró Anna, befektető / a Friderikusz Podcast 25. adása

 1. Hihetetlen ez a Nő! Fantasztikus, bele lehet szeretni és messze nem a pénze miatt. Minden elismerést megérdemel 😘 Köszönöm ezt a beszélgetést!

 2. Én azért a szeretővel elbeszélgetnék, hogy jobban megértsem mi is történt valójában. Ezzel segíteném az egész helyzetet feldolgozni. Hiszen ő is csak emberből van. A szerető a saját férje felé tartozott erkölcsileg, viszont Anna apukája, a felesége és a lánya felé tartozott volna tisztességesen eljárni. Attól, hogy meghalt még ne mentsük fel teljesen, még akkor se ha, az életével fizetett. Anna ahhoz, hogy tovább lépjen és a nagyon érződő fájdalmát le tudja tenni, szerintem sokat segítene, ha elmenne családállításra, de akárkihez persze nem mennék, csak a legjobbhoz. Ez azért is fontos lenne, hogy meg tudjon bízni majd valakibe akit választ. Egyébként nagyon bátor nő lett és sok boldogságot kívánok neki.

 3. Cuki aranyos csaj. Szívesen lennék a férje. De a plebs számára is volt info benne, a venture-ös, kockázati tőkés Oszkó súgott: a tücsök nem csak állateleség lesz a nagyon közeli jövőben….az a baj, hogy ahhoz a falu végén kell lennni, mert 100.000 tücsök hangja komoly….

 4. Kétségtelenül okos és intelligens Anna. De miután szerinte csak a nő hibás az apja nem, a történtek miatt nem is igazán figyeltem tovább az interjút. Értem én, hogy sokan védik. De szerintem jobb lenne ha beismerné, hogy az apja is egy halandó NEM TÖKÉLETES ember hanem ugyanúgy hibázik/zott mint bárki más. Kristálytisztán lejön az interjúból, hogy Istenként tekint az apjára. De ez csak illúzió. Jobbat tenne a lelkének ha elfogadná hogy az édesapja is ugyanúgy hatalmasat hibázott éveken keresztül. Számomra érthetetlen hogy természetesen csak a nő a hibás az édesapja viselkedését még csak kétségbe sem lehet vonni.Ezt elfogadná, megbocsájtana és tovább lépne. Egy hosszú és fájdalmas folyamat amin végig kell mennie lelkileg.Mert amit most látni az az hogy egy álomvilágban él mint egy 5 éves gyerek aki még hisz a mikulásban. Saját magát is becsapja ezzel.Ettől függetlenül ahogy említettem egy okos,céltudatos, szép nő. További sok sikert és erőt neki!

 5. Nem különösebben lett szimpatikus számomra a hölgy az interjú végére, viszont Ahogy mondja a "bizonyosan" szót, azt imádom :-).

 6. Köszönöm, hogy meghallgathattam. Nagyon élvezetes, érdekes, minőségi adás! Hajrá kedves férfiak! Kívánom Nektek, te méltó férfi valahol, és Anna, hogy találjatok egymásra 🙂 és boldog családot alkossatok.

 7. A tiszteletnek kolcsonosnek kell lennie egy hazassagban. Ha valami nem megy akkor abba kell hagyni. A cegeket megorokolte – a cegek eredetenek erdemes utana olvasni, ezek gyakorlatilag TB penz szivattyuk – es vele azt a sulyos terhet, h soha nem tud majd egy ferfiban sem megbizni. Hiszen ez is az orruk elott zajlott es nem tudtak semmirol. Vagy a statusz es a szegyen miatt inkabb homokba dugtak a fejuket mint ahogy sok ilyen tortenetet hallunk, latunk. Szomoru ugy ez, a szereto no csak okozat, az ok a sajat hazassaguk volt.

 8. Anna egy gazdag örökös lány, aki megörökölte apukája igazán nagy céges birodalmát ( 10 cég ), aki az elmondottak alapján elég etikátlan módon gazdagodott meg, mutyik? visszaélések? offshore? majd kiderült róla, hogy hűtlen is volt a családjához, gondolom mikor ez tudatosult Annában, egy világ omlott össze benne, ezért tagadja ezeket, és a nőt hibáztatja, apja csak egy keményen dolgozó vállalkozó volt, akinek egy megbicsaklása volt, bárcsak annyi lett volna, de már mi is tudjuk, hogy ez nem igaz.

  Tele van ez a lány szorongással, megfelelési vággyal, szerinte csak a teljesítmény létezik, amit leginkább úgy lehet elérni mások szemében, hogy kijelented, hogy sokat dolgozol, elfoglalt vagy, semmire sincs időd.

  Az ember csak nézi ezt az interjút és nem érti, nem érti, hogy mi a célja ezzel Annának, ha őszinte lenne akkor az igazi arcát mutatná, de nem, csak a szokásos felvett robotizált viselkedést láthatjuk, valószínűleg itt is azt akarja megmutatni, hogy ő mennyire kemény életutat járt be, és mennyire kemény nő, ti akik meg nézitek semmik vagytok ehhez képest.

  Szép nő, ez biztos, egy terápiára azért eljárhatna, ha ilyen feszült marad az élete hátralevő részében, sajnos az egészsége elég komolyan rámehet, nem érdemes annyira komolyan venni ezt az életet, mint amennyire ő komolyan játssza.

  Remélem megtalálja a (párját) megbékélést önmagával, és a világgal.

 9. Teljesen félrevezető megfogalmazás, hogy kényszervállalkozóvá lett volna a hölgy. Ez a beállítás rendkívül méltatlan a valódi kényszervállalkozók milliós tömegével szemben.

 10. Sajnos a hölgytől visszahallottam pontosan azokat a dolgokat, ami miatt irtózom az üzleti mentalitástól: Megjelenik a kis ember a nagy ötlettel egy szép csoport befektető előtt. Ők felkapják, forgatják az ötletet, aztán addig forog a dolog, hogy a feladat túlnövi a kisembert, aki ezután sajnálatos módon eltűnik a süllyesztőben és a csoport gazdag ember egy másik ember őtletén szépen méggazdagabb lesz. A másik elkeserítő dolog, amikor egy befektető olyan projektbe nyúl, amit tiszta szívű emberek éltetnek. Itt van ez a szemétszedés, ahol lelkes önkéntesek idejüket, energiájukat nem sajnálva dolgoznak azért, hogy valamit megjavítsanak, jobbá tegyenek. És jön a befektető, addig lesi a helyzetet, amég a haszon kidugja a fejét, akkor beleszáll és onnantól már a profit dirigál. Például kiderül, hogy nagyon sokba kerül a halászhálók kiemelése és elégetése, nem is újrahasznosítható, ezért a befektető szépen kiadja a parancsot, hogy azt mostantól otthagyjuk. Így válik egy tisztalelkű kezdeményezésből egy profitorientált üzlet. Ha egy gazdag befektető/üzletasszony/üzletember a szívén viseli a társadalmi problémákat, akkor úgy öl bele pénzt, hogy nem vár vissza semmit.

 11. Nagyon érdekes,

  Néhány észrevétel:

  – ez a kislány egy percet nem dolgozott életében, belesett a mézes csuporba, az meg fenntartotta a víz felett, ahogy ez ott folyik

  – nagyon pénz orientált- iszonyat önellentmondásos történetek- 18 éves gyereket modell piacra távol-keletre nem enged ki a szülő, miután meghallja, hogy mennyi pénzt keres majd ezzel, de persze a szülő nem pénzorientált.

  – azért hagyta ott az egyetemet, mert az apja élete tönkrement. (?) "úgy érzetem, hogy nagyon sok időt venne el tőlem" 3 éve már benne volt- ez egy önellentmondás megint.

  – gyanútlanul nézegette az apja telefonját. (?)

  – két ember félrejárt, két családdal, két gyerekkel a háta mögött, uolyan hibás volt mindkettő.

  40 perc-nél már feladtam, jobbulást kívánok a kis hölgynek, hosszú még az út… Majd rájön, mi mit ér meg: ennyi dühöt, utálatot és negatív érzéseket semmi. De őt ez viszi előre.

 12. Mindkét beszélgetés megható és egyben felemelő volt! Nagyszerű EMBEREK élnek ebben az országban. 🙏🏻😊

 13. Lehet bunkó vagyok, de én nem sajnálom az apját. A szeretője is egy gerinctelen nő volt, házas emberrel kefélgetett. Azt mi nem tudjuk hogy a rendőr mit élt át magában.Dolgozott a családjáért /nem sok pénzért/ A jóéletű asszonykája meg eközbe félrekefélgetett. ÍGY JÁRT A gazdag apuci.Ezzel a történettel nem celebkedni kéne hanem meghúzni magát, mert ilyen apára nem büszkének kell lenni.

 14. Ez az interjú teljesen ide szegezett. Nemcsak hallgatni, hanem nézni Anna arcát, hallgatni a hihetetlen mély, értékes válaszait. Döbbenetesen jó beszélgetés volt. Köszönöm.

 15. Nagyon értékes, remek interjú. Bárki is kritikával illeti a fiatal hölgyet, hát csinálja utána, amit ilyen fiatalon végigcsinált. És ne felejtjük el, hogy végülis ha kezdetben az üzleti életben tapasztalatnan is volt, de e téren örökölhetett is üzleti vénát az édesapjától és végülis menedzsment szakot elvégzett egy egyetemen. Megintcsak gratulálok a riportalany kiválasztásához és az egész műsorhoz. Mellesleg sajnos Magyarországon keményen meg kell küzdeni az irígység faktorral. Bárcsak nekem lett volna ilyen üzleti vénám, amikor művész férjem hagyatéka a nyakamba szakadt. A szorgalom, kitartás egy fontos dolog, de kell a véna is és egy jó adag kocklázatvállalási képesség is.Én természetesnek tartom, hogy képes az ember ilyen nagy dolog iránt elkötelezettséget vállalni.

 16. Ja, es en is megkonnyeztem a veget. Tartas van Annaban, Hollywoodban netflix sorozatot csinalnanak az eletebol. Oriasi alazat egy fiatal lanytol, hogy gyorsan lemondott a sajat karrierjerol, hogy edesanyjaval tovabbvigyek edesapja munkajat. Koszonom az elmenyt!

 17. Nagyon szep, mely interju bolt, tiszteletem ennek a fiatal holgynek, tehetseges, kedves lany, megerdemli a sikereit es remelem, hamar megtalalja a tarsat, megerdemelne, s boldog csaladalapitast. Nagyon megfogott a lenye Fridi meg egy csodas, tapintatos, uriember, hatalmas ikon. Koszonom!

 18. Csak eszembe jutott valami gyenge pont, mivel egy témakört nem érintett tisztelt Friderikusz úr:
  Hogy van-e rokoni szál az Apró Antal-Apró Piroska vérvonallal. Mert azért ez is sok mindent helyre tenne az üzleti sikerek kapcsán. Hogy a veleszületett tehetsége, a kezdeti vagyon és/vagy a családi befolyás juttatta-e be a magas szinten tevékenykedő befektetői csoportba?
  Bár az alaposságából kiindulva, ha nem lenne rokoni szál, akkor azt bizonyosan igyekeztek volna tisztázni, így pedig nagyvonalúan elsiklottak a kérdés felett.
  Szóval? Kiigazítana ebben a témában valaki? Köszönöm.

 19. Csodás ember akinek nagyon hamar fel kellett nőni.
  Végtelenül értelmes, intelligens, szép NŐ, inspiráló volt, csak jót kívánok Neki!
  Az interjú tökéletes volt, Sándor is profi volt, élveztem minden pillanatát.

 20. Sajnalom Sandor de hiaba a jo riportalany valasztas, de amikor a not hibaztatja mert apukaval kavart, azert egy kicsit eros. On mint riporter, kerdezo annyira kene erzekenynek lennie, hogy minimum rakerdez.

 21. A hölgy elképesztően bájos és szimpatikus.
  Azt érzem vele kapcsolatben, amit ő érezhetett az apjával kapocslatosan: valami gyengéje csak kell, hogy legyen, ennyire tökéletes nem lehet. Ez mondjuk pont nem derült ki a riportból számomra. Mármint a gyenge oldala.

  Ha pedig a szemétben látja az üzleti fantáziát figyelmébe ajánlom a rahói (Kárpátalja) szemétlerakót, ami gyakorlatilag beleér a Tiszába. Kívánom, hogy lássa meg benne az üzletet és tüntesse el onnan mihamarabb, úgy hogy az ő és az egész emberiség hasznára váljon.
  Itt lehet róla tájékozódni:
  https://www.youtube.com/watch?v=TLyK_aIu3fc

 22. Be kell valljam ezt az interjút félreraktam. Nagyon izgalmas az, amikor olyan ember áll a mikrofon mögött, akit ismerhetünk személyesen is. Megértettem Anna izgalmát az elején, nekem is a torkomban dobogott a szívem, pedig csak hallgattam az interjút. Friderikusz Sándorral beszélgetni a mi Y korosztályunknak olyan, mintha egy ikonnal akarnál eszmét cserélni.

  Anna, szerintem eszméletlen jól sikerült az interjú! Nagyon nehéz részek voltak benne, amikről nagyon nehéz lehetett beszélni, ezért így hallgatóságként csak annyit mondanék, hogy Köszönöm!

  Köszönöm az őszinteséget, hogy ennyire nyíltan beszéltél az életedről. Külön tetszett, hogy a végén még egy 100M-ós kérdést is megválaszoltál Sándornak, a tücskök valóban jönnek. Talán még az AI-t megemlítettem volna. A szemét pedig ellep majd minket, nincs mese.

  Összességében a Rab Árpis interjúval együtt az új kedvencem lett! Gratulálok nektek!

 23. Nemcsak "a megörökölt üzlet virágzik"(vajon mért -költői kérdés…)hanem a megörökölt szégyen is!
  Hiába bújtatjuk eufémisztikus köntösbe, a megörökölt szégyen akkor is szégyen marad!
  Nagyon visszatetsző úgy beállítani,mintha olyan bátor tett lenne,-gyomorfogató főleg ha kiemeljük a származást és a család bűneit….

 24. WOW! Most láttam először Annát, így az interjú első öt percében azt hittem egy pénzbőségben felnőtt model csajszi egy tragédiával megtűzött élettörténetét ismerjük meg, aki majd komolynak beállítva próbálja elmesélni a súlytalan döntésekkel teli kis színjátékát, amit az Instagramra épített magának. Utána jött a mély döbbenet és az őszinte tisztelet, abszolult példakép a tudatosságával és a gondolkodásmódjával a korosztályomban, nagyon sokat szeretnék tőle tanulni a jövőben. Az interjú végére maradt a kemény bűntudat, hogy még ha tudatosan práltam nem csinálni, mégis csak az első pár percben kialakult egy piszkosul elhibázott véleményem vele kapcsolatban. Ez persze őt nem érintette volna semmiben, magamat fosztottam volna meg csak a felismeréstől, ha nem hallgatom végig a podcastet.

 25. Olyan mintha Anna el lenne vágva a lelkétől és csak az eszén (egóján) keresztül élné az életet. Egy ilyen trauma után ez érthető egyrészt, másrészt azóta eltelt egy évtized (!), egy jófajta pszichoterápiába belevághatna lassacskán, vagy legalább felmerülhetne benne ez a gondolat, de erre utaló jeleket nem láttam.

Leave a Reply

Your email address will not be published.